Yabancı Dil Sınavı Hakkında

08 Mart 2024 Cuma

Sevgili Öğrencimiz,

Erasmus başvuru sonucu ön elemeden geçmiş adaylara email gönderilmiş olup 11 Mart Pazartesi Günü Saat 10:00'da yapılacak olan Yazılı Sınava katılmaya hak kazanmışlardır. (Lütfen epostanızı ve yedek epostanızı kontrol ediniz)

Sınav Yeri: B BLOK 303, 304 ve 305 numaralı dersliklerdir

Yazılı sınavdan yeterli puanı alan öğrencilerimiz, 14 Mart Perşembe Günü yapılacak olan Sözlü sınava davet edilecektir.

Sınava katılım için Öğrenci Kimlik Kartını ibraz etmek zorunludur.

Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliğine Başvuran Öğrencilerimiz,

Yabancı Dil sınavımız iki aşamadan oluşmaktadır.

1. Aşama: Yazılı sınav, 11 Mart Pazartesi günü Tarsus Üniversitesi Merkez Kampüsünde yüz yüze gerçekleşecektir. Yazılı sınav toplam 70 sorudan oluşmaktadır. Bu sınavdan 40 ve üzeri alanlar ikinci aşama Sözlü sınava katılabileceklerdir.
2. Aşama: Sözlü sınav, 14 Mart Perşembe günü Google Meet üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecektir.

Herhangi bir kopya teşebbüsü suç sayılır ve yönetmeliğe göre işlem yapılır, bu durumda sınavın geçersiz sayılması da söz konusudur.

Yazılı Sınavda dinleme, dil bilgisi, cümle tamamlama, boşluk doldurma, çeviri, paragraf tamamlama, okuma, işlevsel dil kullanımı ve anlam bütünlüğünü bozan cümle olmak üzere toplam 9 bölüm bulunmaktadır. Sınavda, dinleme bölümündeki sorular 3 puan diğer sorular ise 1 puan değerindedir.
Sınavdaki bölümlere göre soru dağılımı şu şekildedir;

-Dinleme bölümü (1 dinleme parçası ve 5 soru)
-Dil bilgisi bölümü (22 soru)
-Cümle tamamlama bölümü (5 soru)
-Boşluk doldurma bölümü (5 soru)
-Çeviri bölümü (8 soru)
-Paragraf tamamlama bölümü (5 soru)
-Okuma bölümü (2 okuma parçası ve 10 soru)
-İşlevsel dil kullanımı bölümü (5 soru)
-Anlam bütünlüğünü bozan cümle bölümü (5 soru)

Örnek Sınav Sorularına linkten ulaşabilirsiniz.