KA171 Personel Hareketliliği 2022 Proje Dönemi II. Çağrı

19 Nisan 2023 Çarşamba

Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA171)
Personel Hareketliliği Başvuru Duyurusu - 2022 Proje Dönemi II. Çağrı

Proje No: 2022-1-TR01-KA171-HED-000068933

*KA171 Projesi, proje yazımında vurgulanan tema etrafında gelişen bir çalışmadır; Üniversitemiz KA131 (Erasmus Personel-Öğrenci değişimi)’den farklı yürütülmektedir ve sadece proje dâhilindeki bölümler başvuruda bulunabilir. 
Erasmus+ yükseköğretim öğrenci ve personel başvurularında Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı Başvuru Portalı olan erasmusbasvuru.ua.gov.tr adresinin kullanılması zorunludur.
Bu sebeple;
  Başvurular 19 Nisan 2022 tarihinde erasmusbasvuru.ua.gov.tr adresinden e-devlet hesabıyla yapılabilecektir.  Başvurular için son tarih 15 Mayıs 2023’dir.
Başvurular iki aşamalı olacaktır. “Başvuru formu” ve “Mobility Agreement” belgeleri Erasmus Ofisine teslim edilecek, onaylanan belgelerin PDF formları erasmusbasvuru.ua.gov.tr adresinde yer alan başvuru sistemine başvuranlar tarafından yüklenecektir.  
Başvuru değerlendirmeleri yine sistem tarafından yapılacağından başvuru duyurusunun DİKKATLİCE OKUNMASI ve belgelerin sisteme eksiksiz ve doğru şekilde yüklenmesi önem arz etmektedir.
Erasmus+ Personel Hareketliliğinden Üniversitemizde kadrolu ya da sözleşmeli çalışan tam ve yarı zamanlı istihdam edilmiş ve fiilen görev yapan personel faydalanabilir. Hizmet alımı yoluyla kurumumuzda istihdam edilen personel ile yükseköğretim kurumu arasında sözleşme olmadığından bu kişiler, personel hareketliliğinden faydalanamaz. 
Personel  Hareketliliğinin hedefleri;
Faydalanan kişilerin bilgi ve tecrübe aktarımı ile öğrenmelerine ve pratik beceriler edinmelerine olanak tanımak,
Faydalanan kişilerin farklı bir kurumun/işletmenin deneyim/iyi uygulamalarını öğrenmelerine ve mevcut işleri için gerekli becerileri geliştirmelerine olanak vermek,
Personel Hareketliliği için faaliyet süresi üniversitemize tahsis edilen hibe tutarına ve el kitabına bağlı olarak minimum 5 (beş) ardışık iş günüdür. 

Personel Hareketliliğinden Ders Verme’ye başvuran adaylar, haftalık 8 saatlik ders yükünü tamamlamak durumundadır.
Proje sadece duyuru metninde verilen bölümleri ve kontenjanları kapsadığından, ilgili bölümlerin personeli hareketliliğe başvurabilir. Tabloda yer almayan bölümler başvuru yapamaz.
Projesinin hibe dağıtım sonuçlarına göre projede yer alan ülke ve üniversiteler ile ilgili kategorideki kontenjan sayıları aşağıdaki tabloda yer almaktadır:
Ülke - Kurum                              Faydalanacak Bölüm                                     Kontenjan
 
University of Raparin - Iraq Mühendislik - Fizik 1
Bosnia And Herzegovina – Aperion University Sağlık Yönetimi 1
University Center Ahmed SALHI of
Naama E10298123 - Algeria
Mühendislik - Fizik 1
Kırgız Manas Üniversitesi - Kırgızistan Eczane Hizmetleri –Kimya 1
Personel hareketliliğinden faydalanacak personele verilecek olan gündelik miktarı 180 Avrodur. Personel hareketliliği faaliyetinden faydalanan personeline ödenecek seyahat gideri miktarı “Mesafe Hesaplayıcı” kullanılarak hesap edilir. Personel Hareketliliği kategorisinde kontenjanı bulunan ülkeler için verilecek seyahat hibesi 2022 KA171 El kitabı ülke oranlarına göre belirlenir.
Karbon salınımını azaltmaya ve hareketliligˆin c¸evresel ayak izini azaltmaya yo¨nelik olarak hareketlilik gerçekleştiren katılımcılar, ek olarak yes¸il seyahat desteği alabileceklerdir.
Bu faaliyetten yararlanmak isteyen personel tabloda verilen iletişim bilgilerini kullanarak karşı kurumlarla iletişime geçebilir. Tabloda yer almayan ülke ya da kuruma hareketlilik gerçekleştirmek mümkün değildir.
BAŞVURU BELGELERİ
  • Başvuru Formu
  • Davet/Kabul Mektubu
  • Staff Mobility Agreement
  • Yabancı Dil Belgesi 
Aynı fakülteden/Bölümden başvuru yapanlar arasında en yüksek puana sahip başvuru sahibi öne çıkacak, diğeri/diğerleri 1. ve 2. Yedek listesinde yer alacaktır. Puan eşitliği durumlarında Erasmus Uygulama El Kitabında (sayfa 5) belirlenen ölçütler göz önüne alınarak yararlanıcılar belirlenecektir.
 
 
KA171 Personel Hareketliliği Değerlendirme Kriterleri Tablosu
Erasmus Programından (KA171) ilk kez yararlanacak olanlar +10
Bir yıl önce programdan (KA171) faydalanmış olmak -10
Erasmus Koordinatörü (en az 2 yıldır resmi olarak Erasmus koordinatörü olarak görev yapıyor olmak) +3
Engelli personel +5
KA171 proje aşamalarında İkili anlaşma yapılmasını sağlamış olmak(*academic contact person)   +10 x anlaşma sayısı*
KA171 ilgili proje yazımına destek olma proje yönetim grubunda yer almak +10
Gazi personel ile şehit ve gazi yakını personel +5
Yabancı dil sınavı puanı %20’si      
 YÖK tarafından geçerliliği kabul edilen sınavlar
* Yabancı dil puanı olmayanlar yada dil puanını başvuru esnasında başvuru formuna eklemeyenler de başvuru yapabilir ancak bu kriterden puan alamaz)
 
Cumhurbas¸kanlıgˆı Dijital Do¨nu¨s¸u¨m Ofisi Bas¸kanlıgˆı tarafından hazırlanan 2021-2025 Ulusal Yapay Zeka Stratejisi kapsamında Yapay Zeka ile ilgili faaliyetler. +5
Vatandaşı olunan ülkeye hareketlilik
  1.  
 
*En fazla 30 puan
 
*Anlaşma puanının sayılabilmesi için; başvuru esnasında sunulan anlaşmaların daha önceki yıllarda kullanılmamış olması gerekmektedir. (Anlaşma geçen dönemlerdeki başvurularda kullanılmış fakat başvuruda gitmeye hak kazanılmamışsa anlaşmalar tekrar kullanılabilir.)
*Bir üniversiteden kaç bölüm ile anlaşma yapılırsa yapılsın bir anlaşma puanı verilir.
*Yapılan anlaşmanın ilanda belirtilen başvuru tarihlerinden önce yapılmış olması gerekmektedir.