Erasmus Yabancı Dil Sınavı Hakkında

08 Mart 2023 Çarşamba

Sevgili Öğrenciler,

Erasmus sınavına başvuran ve Erasmus hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğrencilerimiz, Tarsus Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak olan
Erasmus Dil Sınavı'na katılmalıdırlar.

Yazılı Sınav: 27 Mart 2023, Pazartesi   SAAT: 10:00 - 12:00
Sözlü Sınav: 30 Mart 2023, Perşembe

*: Sözlü sınav saatleri barajı geçen öğrenciler için yazılı sınavın ardından duyurulacaktır.

Erasmus öğrenim ve staj hareketliliği başvurusunda bulunup başvuru kontrollerinden geçen öğrenciler
Tarsus Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunun düzenlediği Erasmus Dil Sınavına davet edileceklerdir.
  • Sınav; yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır. Her iki aşama da TAMAMEN ÇEVRİMİÇİ (ONLINE) yapılacaktır.
  • 70 sorudan oluşan yazılı sınav 80 puan, sözlü sınav ise 20 puan üzerinden değerlendirilmektedir.
  • Yazılı sınav çoktan seçmeli test şeklinde yapılacak olup dinleme, dil bilgisi, okuma ve işlevsel dil kullanımı bölümlerinden oluşmaktadır.
  • Bahsi geçen bölümlerde; cümle/metin içindeki boşluğa uygun düşen ifade veya kelimeyi seçme, kısa bir metni/tabloyu yorumlama, paragraftaki/karşılıklı konuşma metnindeki boş kısmı uygun cümleyle tamamlama ve paragrafta anlam bütünlüğünü bozan cümleyi bulma gibi sorular bulunmaktadır.
  • Bu sınavda yazı (paragraf) yazma bölümü bulunmamaktadır.
  • Yapılacak dil sınavı Avrupa Dil Portfolyosu’na uygun olarak B2 seviyesinde yapılacaktır.
  • Yazılı sınavdan 40 ve üstü alan öğrenciler sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır.
  • Öğrenciler yazılı sınav sonuçlarını Erasmus Kurum Koordinatörlüğü web sayfasından (http://erasmus.tarsus.edu.tr/) öğrenip, barajı aşmaları halinde sözlü sınav duyurusunu takip etmekle ve belirtilen gün ve saatte sözlü sınavına katılmakla yükümlüdürler.
  • Örnek Sorular Erasmus Kurum Koordinatörlüğü web sayfasında hem PDF hem de Google Forms bazlı link olarak bulunmaktadır. Öğrenciler sınava sadece kurumsal mail adresleriyle giriş yapılan Google Hesapları üzerinden erişebileceklerdir.
  • Yabancı Diller Yüksekokulu sınavın seviyesini muhafaza ederek soru tarzlarını değiştirme hakkına ve yetkisine sahiptir.
  • Sınavda başarılı olan öğrenciler sonraki işlemlerini Erasmus Kurum Koordinatörlüğü’nden takip edeceklerdir.
  • Öğrenciler daha önceki yıllarda Erasmus öğrencisi olmaya hak kazanmış ama bu haklarını kullanmamış veya vazgeçmiş dahi olsalar, tüm yabancı dil sınavlarına tekrar katılmak zorundadırlar.
Örnek Sınav için:
 (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScMLxi7KlldOCvmk1oULtwUAghCLa0fLLYiRTVs6vjOYq4jkg/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0)