Erasmus+ Başvuruları Doktora Öğrencileri için Bilgilendirme

06 Mart 2023 Pazartesi

Doktora adaylarının öğrenme ve eğitim ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek ve fırsat eşitliği yaratabilmek için doktora adayları ve yeni mezunlar (‘post-docs’) için Erasmus Hareketliliğinden faydalabilirler.
Doktora adayları yurtdışında kısa dönemli veya uzun dönemli fiziksel öğrenim ya da staj hareketliliği gerçekleştirebilirler.
Doktora Hareketliliği faaliyetleri
Öğrenim Hareketliliği
Kısa dönem öğrenim hareketliliği: 5-30 gün (sanal faaliyet eklenebilir ve karma hareketliliğe çevrilebilir)
 Uzun dönem öğrenim hareketliliği: asgari süre 2 ay
Staj Hareketliliği
Kısa dönem staj hareketliliği: 5-30 gün (sanal faaliyet eklenebilir ve karma hareketliliğe çevrilebilir)
Uzun dönem staj hareketliliği: asgari süre 2 ay
Karma Hareketlilik
·         Doktora hareketliliği de dâhil olmak üzere yurt dışındaki her türlü öğrenim ve staj faaliyeti karma hareketlilik olarak gerçekleştirilebilir.
·         Fiziksel + sanal hareketlilik olarak gerçekleşir.
·         Akademik çalışma alanlarından veya katılıma yönelik imkânsızlıklardan dolayı, uzun dönemli fiziksel öğrenim ya da staj hareketliliğine katılamayan öğrenciler zorunlu sanal bileşeni olan bir kısa-dönem fiziksel hareketliliğe katılabilirler.
·         Her tür karma hareketlilik 5-30 günlük fiziki hareketlilik+ sanal bileşenden oluşur.  Doktora hareketliliği karma hareketlilik olarak gerçekleştirildiğinde AKTS tanımlama zorunluluğu bulunmamaktadır.
Başvuru Şartları
Asgari Şartlar
1. Adaylar, Tarsus Üniversitesi bünyesindeki bir doktora programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olmalıdır.
2. Adayların kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.50/4.00 olması gerekmektedir.
3. Uzun Dönem Öğrenim Hareketliliği için hareketlilik yapılması planlanan dönemde yeterli sayıda ders veya ders niteliğinde olmayan 30 AKTS kredi yükü olması gerekmektedir. Uygun ikili anlaşma olduğu takdirde başvuru yapılabilir. İkili anlaşmalar için lütfen https://erasmus.tarsus.edu.tr//ikili anlaşmalarımız/anlasma-listesi inceleyiniz.
4. Aynı öğrenim kademesine daha önceden hareketlilikten yararlanmış öğrenciler için, yeni faaliyetlerle beraber toplam sürenin 12 ayı geçmemesi gerekmektedir.
5. ÖSYM tarafından tanınan yabancı dil sınavı başarı belgesi (5 Yıl Geçerli)  sunmak ya da Tarsus Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılan sınavdan en az 65 puan almak.

ERASMUS DİL SINAVI:
Erasmus+ dil sınavları Avrupa Dil Portfolyosu’na göre B2 seviyesinde yapılır.
(https://europa.eu/europass/system/files/2020- 05/CEFR%20self-assessment%20grid%20EN.pdf)
yapılacaktır. Dil sınavından başarısız olan adaylar değişimden faydalanamazlar.
Örnek sınav duyurular sayfasında bulunmaktadır.

Başvurmak için tıklayınız.