2020/2021 ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ BAŞVURULARI BAŞLIYOR!

22 Şubat 2021 Pazartesi

ERASMUS+
2020 – 2021 ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ BAŞVURULARI BAŞLIYOR!
BAŞVURU BAŞLANGIÇ    :  22.02.2021
            SON TESLİM TARİHİ    :  15.03.2021 (Saat 17.00 Mesai Bitimi)




 

BAŞVURU İÇİN İSTENİLEN BELGELER (1. Aşama)

 
  1. BAŞVURU FORMU   
  2. TRANSKRİPT (2020-2021 Güz dönemi dahil) 
1. Başvuru Formu online doldurulmalıdır.  (BAŞVURU FORMU tıklayınız) 
2.  Staj Başvuru Formuna, ÖBS’den altığın not dökümünü eklemen gerekmektedir  15/03/2021 Tarihi mesai bitimine kadar online olarak tamamlanmalıdır. Bir sorun yaşadığını düşünüyorsan uio@tarsus.edu.tr adresine mail ile ulaşabilirsin. 

BAŞVURU İÇİN İSTENİLEN BELGELER (2. Aşama)

1. KABUL BELGESİ ( Staj yapılacak olan kurumdan alınacak)

2. ERASMUS+ STAJ İÇİN ÖĞRENİM ANLAŞMASI

3.  1. Aşamayı geçerek, Yabancı Dil Sınavından başarılı olan Erasmus Staj Hareketliliğine  başvuran aday öğrenciler; Staj yapacağı kurumdan alacakları Kabul Belgesi ve imzalı *Öğrenim Anlaşması belgesini Erasmus Bölüm Koordinatörlerine 15/06/2021 Tarihine kadar teslim etmelidir.
Staj yapılacak bir KURUM MEVCUT OLMADAN öğrenciler Erasmus Staj Hareketliliği faaliyetine katılmak üzere SEÇİLEMEZ.                 
 
*ÖĞRENİM ANLAŞMASI FORMU İÇİN:  http://erasmus.tarsus.edu.tr/tr/page/staj-hareketliligi/2531
 Bağlantısından Forma ulaşabilirsiniz. Öğrenim Anlaşması (Learning Agreement for Traineeship) gerekli yerleri doldurularak, hem Staj Yapacağınız Kuruma hem de Bölüm Koordinatörüne imzalatılmış olarak teslim edilmelidir.
 

Başvuru için genel kural ve tanımlar:

-KABUL BELGESİ: Staj Programından yararlanmak isteyen öğrencilerin AB’ ye üye bir ülkede, eğitim programı ile ilgili bir sektörden (İşletmeler, Eğitim Merkezleri, Araştırma Merkezleri ve İşletme tanımına uyan diğer kuruluşlar olabilir) son başvuru tarihine kadar kabul belgelerini almaları gerekmektedir. Kabul Belgesi Tarihi: Staj süresi en az 2 tam ay olmalıdır. Kabul Belgesindeki DÖNÜŞ tarihi 31 Mayıs 2022’ i GEÇEMEZ.
-Avrupa Birliği kurumları, AB ajansları ve AB Programlarını yürüten Ulusal Ajans vb. kuruluşlar, Erasmus Staj faaliyeti için UYGUN DEĞİLDİR. 
 
-ERASMUS+ STAJ İÇİN ÖĞRENİM ANLAŞMASI: Kabul Belgesi ile birlikte hazırlanması gereken bir belgedir. Bu form teslim edilmeden önce ilgili bölümlerdeki; öğrenci imzası, karşı kurumun imzası ve öğrenci bölüm koordinatörünün imzası tamamlanmış olmalıdır.
-“Staj”, bir yararlanıcının programa katılan başka bir ülkedeki bir işletme veya organizasyon bünyesindeki mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Öğrencinin, öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde etmesidir. Erasmus Staj Faaliyeti belirli bir öğretim programı kapsamında yapılan akademik çalışmalara ilişkin araştırma ödevleri, analiz çalışmaları gibi çalışmalar yapmak üzere kullanılamaz.
-Staj faaliyetinin öğrencinin diploma programı için zorunlu olması beklenmez. Ancak staj yapılacak ekonomik sektör, öğrencinin mevcut mesleki eğitim programı ile ilgili bir sektör olmalıdır.
-Öğrencilerin kendi bilimsel çalışmalarını tamamlamak veya desteklemek üzere yurtdışındaki laboratuvarlarda yaptıkları deneyler, laboratuvar çalışmaları veya bilimsel araştırmalar/projeler staj faaliyeti olarak kabul edilmez. Bu faaliyetlerin staj faaliyeti olabilmeleri için, akademik çalışmalar kapsamında değil, ilgili sektörde ekonomik karşılığı olan mesleki faaliyetler olarak gerçekleştirilmeleri gerekmektedir. Örneğin ürün geliştirme amaçlı olarak; bir araştırma geliştirme (ar-ge) şirketinde veya bir firmanın ar-ge biriminde yapılan ya da ekonomik faaliyet gösteren bir firmanın bir üniversite ya da araştırma merkezine yaptırttığı deneysel çalışmalarda ve araştırmalarda çalışmak staj faaliyeti kapsamında değerlendirilir.
 
 
BAŞVURU KRİTERLERİ: 
ASGARİ ŞARTLAR

1. Yükseköğretim Kurumu bünyesinde eğitim kademelerinin herhangi birinde (Birinci, ikinci, üçüncü kademe de dâhil) bir yükseköğretim programına kayıtlı tam zamanlı öğrenciler başvurabilirler. 
2. Aynı öğrenci, hareketlilik faaliyetlerinin sayısı ve türünden bağımsız olarak, her bir eğitim-öğretim kademesinde toplam 12 aya kadar programdan faydalanabilir. Daha önce LLP-Erasmus Programı çerçevesinde edinilen tecrübeler eğitim dönemi başına 12 aya sayılmaktadır.  
3. Hareketlilik hibesinden aşağıdaki şartları sağlayan öğrenciler faydalanabilir: 
·Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı,
·Başka ülkelerin vatandaşı olmakla birlikte Türkiye’deki yükseköğretim  kurumlarında kayıtlı öğrenciler 
4. Başvuruda bulunacak Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki öğrencilerin 4’lük sistemde EN AZ 2.20, Yüksek lisans ve Doktora düzeyindeki öğrencilerin 4’lük sistemde EN AZ 2.50 transkript genel not ortalamasına sahip olması gerekmektedir
5. Staj faaliyeti, öğrenim süresi içerisinde her sınıfta ve öğrenim programlarının son sınıflarındaki öğrenciler mezun olduktan sonraki 12 ay içerisinde gerçekleştirilebilir. Mezuniyet sonrası gerçekleştirilecek staj faaliyetinde öğrenci başvurusunun öğrenci mezun olmadan önce (hâlihazırda ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrencisiyken) yapılmış olması gerekir. Mezun olmuş öğrenciler başvuruda bulunamaz.  Mezuniyet sonrası staj hareketliliği, mezuniyet tarihinden itibaren 12 ay içinde tamamlanmış olmalıdır.  Mezuniyet sonrası staj süresi ile öğrencinin aynı kademede gerçekleştirdiği hareketlilik süresi toplamı 12 ayı geçmemelidir.  
 

2020-2021 Akademik Yılı Değerlendirme Ölçütleri ve Ağırlıklı Puanlar Şunlardır:

               Ölçüt                                                       Ağırlıklı Puan    
  • Akademik başarı düzeyi                       %50 (toplam 100 puan üzerinden)    
  • Dil seviyesi                                            %50 (toplam 100 puan üzerinden) 
 
- Şehit ve gazi çocuklarına                                               +15 puan 
- Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi kaydıyla)               +10 puan    
2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere           +10 puan
- Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz)                         -10 Puan                
- Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma                        -10 Puan
- İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma                     -10 Puan     
(öğrencinin tercih ettiği hareketlilik türüne azaltma uygulanır) 
-  Yabancı Dil sınavına gireceğini beyan edip mazeretsiz girmeme - 5 Puan
 ( öğrencinin Erasmusa tekrar başvurması halinde uygulanır)
- Hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmama        -10 Puan 
 ( öğrencinin Erasmusa tekrar başvurması halinde uygulanır)
 

 
ÖNEMLİ NOT:
1. İsteyen öğrenciler maddi destekten feragat edebilirler. 
2. Erasmus Staj Hareketliliğine hak kazandığı halde feragat etmek isteyen öğrencilerimiz “feragat dilekçelerini”, 15/06/2021 Tarihine kadar erasmus@tarsus.edu.tr adresine mail ile iletebilir. Seçildiği halde ilgili tarihe kadar “Feragat” bildiriminde bulunmayan öğrencilerimizden aynı öğrenim kademesindeki bir diğer Erasmus hareketliliği başvurusunda -10 puan düşürülecektir.
3. Öğrencinin öğrenim ve staj hareketliliğine aynı dönemde başvurması ve her iki faaliyete de seçilmesi durumunda;-10 puanın hangi faaliyete uygulanacağını öğrencimiz bir dilekçe ile Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Erasmus Ofisine sunmalıdır. Dilekçeler erasmus@tarsus.edu.tr adresine mail ile iletilecektir.
4. Yabancı Dil Sınavı: Tarsus Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Ortak Dersler Bölüm Başkanlığı tarafından yapılması planlanmaktadır. Yazılı sınavdan 80 üzerinden 40 ve üstü alan öğrenciler Konuşma Sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Toplam 60 ve üstü alan öğrenciler Başarılı sayılarak Erasmus Programından faydalanmaya hak kazanacaktır.
5. Yabancı Dil Sınavı Tarihleri: 26/03/2021- Yazılı Sınav
                                 02/04/2021- Konuşma Sınavı (sınav yeri ve saatleri ayrıca duyurulacaktır)

6. Engelli / özel ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin programa seçilmeleri halinde, kendilerine ek hibe desteği sağlanabilecektir. Ek hibe oranı, alınacak toplam Erasmus hibesini geçemez.

 


*2020-2021 Eğitim Öğretim Dönemi Hibe Miktarları:
 
Ülke Grupları  Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler  Aylık Hibe Staj (Avro)
 1. ve 2. Grup Program Ülkeleri  
Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan
 600
 3. Grup Program Ülkeleri  
Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye 
 
 400
 

*Yukarıda verilen hibe miktarları, 2020 Sözleşme Dönemi Erasmus+ Yükseköğretim Kurumları için El Kitabından alınmıştır.