2020 Erasmus+ Projesi Personel Hareketliliği Başvuru Değerlendirme Sonuçları

01 Temmuz 2021 Perşembe

2020 Proje Dönemi Erasmus+ Eğitim Alma ve Ders Verme Hareketliliği Başvuruları Değerlendirme Süreci

Üniversitemizin ilgili web sayfalarında 24.05.2021 Tarihinde başlamış ve başvuruların son tarihi 15.06.2021 e kadar sürmüştür.
Bu proje dönemi için Eğitim Alma hareketliliği kontenjanı 3 Personel; Ders verme hareketliliği kontenjanı ise 4 Personel olarak belirlenmiştir.
Başvuru süreci sonunda, hareketlilikten faydalanmak isteyen personel sayısı Eğitim Alma Hareketliliği için 6; Ders verme hareketliliği için 3’tür.
Asgari Şartları El kitabına Göre taşıyan personel Tarsus Üniversitesi Erasmus Çalışma Kurulu Esasları yönergesindeki;
A) Erasmus Ders Verme Hareketliliği Programı kontenjanından yararlanacak akademik personel İçin değerlendirme ölçütleri,
B) Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği Programı kontenjanından yararlanacak akademik veya idari personel için değerlendirme ölçütleri bağlamında
Erasmus Programı Seçim Komisyonu tarafından değerlendirmeye alınmıştır.
erasmus yönetmelik.pdf (tarsus.edu.tr)

 
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programlarından Erasmus+ programı kapsamında 2020 Proje Dönemi I.Çağrı duyurusu kapsamında personel hareketliliğinden faydalanmaya hak kazanan Üniversitemiz personeli aşağıda belirtilmiştir. 
 
  • 2020 Proje dönemi Ders Verme hareketliliğine 4 kişilik açılan personel kontenjanına 3 personel başvurmuştur. Başvuruları değerlendirme sonucunda olumlu bulunan personellere hesaplanan hibenin yeterli gelmesiyle belirtilen süre için günlük hibe ödemesi almalarına oy birliğiyle karar verilmiştir:
 
            Halil KANADIKIRIK - 7 günlük hibe  + yol masrafları
            Ömür ACET - 6 günlük hibe + yol masrafları
            Cumali Uri - 7 günlük hibe + yol masrafları
 
  • 2020 Proje dönemi hibemizin %100 kullanılması amacıyla; başvuru yapan personellerin Eğitim Alma program ve süreleri ile Tarsus Üniversitesi Erasmus+ Programı Öğrenci ve Personel Hareketliliği Çalışma Kurulu Esasları’nda belirtilen puanlama sistemi göz önüne alarak aşağıdaki dağılıma uygun şekilde günlük hibe ödemesi yapılmasına oy birliğiyle karar verilmiştir:
 
Şura MUSTAQ       - 4 günlük hibe  + yol masrafları
Mehmet EKER        -  4 günlük hibe + yol masrafları
Fatih KAPLAN         -  4 günlük hibe + yol masrafları
Sezgin AYDIN        -   4 günlük hibe + yol masrafları
Safa KOCADEMİR   -  4 günlük hibe + yol masrafları 
Serdar ÇOŞKUN      - 4 günlük hibe + yol masrafları
 
 
Personel Hareketliliği Programı kapsamında sağlanan Yol Masrafları, Erasmus 2020 Proje Dönemi El Kitabında belirtilen mesafe hesaplayıcıyla hesaplanıp yine el kitabında belirtilen usüle göre personele ödenecektir. Günlük Hibe Miktarları Erasmus 2020 El kitabında belirtilen Ülkelere göre günlük hibe oranına göre hesaplanır ve usule uygun şekilde personele ödenir. 
 
Bu başvuruların değerlendirilmesi ve nihai kararı aşamasında, değerlendirmeyi yapan personel ile başvuru sahipleri arasında değerlendirmeyi yapan personelin tarafsızlığını etkileyebilecek herhangi bir kişisel ilişki bulunmamaktadır. Karar, şeffaflık kurallarına uygun bir şekilde verilmiştir.

Hareketlilik hakkından feragat etmek isteyen personelin 15.07.2021 tarihine kadar Uluslararası İlişkiler Ofisine müracaat etmesi rica olunur.